Blog - Yondering

Mateloos nieuwsgierig als ik ben naar creativiteit, nam ik onlangs deel aan een onderzoek door Creative Huddle over de effecten van creativiteit in/op het werk. Vandaag ontving ik de resultaten en deze verbaasden mij in het geheel niet: 97% van de respondenten zegt dat creativiteit de motivatie op het werk vergroot.

Onmiddellijk voelde ik weer dat enorm verlangen naar boven komen: wat zou ik het iederéén in Nederland gunnen om in een omgeving te werken waar creativiteit onderdeel van de cultuur is, heel Nederland moet leren Yonderen! Te vaak hoor ik opmerkingen waaruit blijkt dat mensen denken dat ze niet creatief zijn, dat dat niet nodig is in hun werk of dat het meer iets is voor innovatieve bedrijven als Apple of de creatieve sector.

ONZIN!!

Ik vertaal even vrij uit het onderzoek van Creative Huddle: “Veel studies hebben al aangetoond dat organisaties die creativiteit omarmen beter presteren dan hun concurrentie op onderdelen als marktaandeel en het aantrekken van getalenteerd personeel.”

En het onderzoek gaat verder: “Ons onderzoek wijst uit dat creativiteit niet alleen over krachtige organisaties gaat, het gaat over krachtige mensen.” Organisaties die de vaardigheid van creativiteit inzetten, kunnen een veel sterker gemotiveerd, betrokkenen en productief personeel verwachten. Om dit voor elkaar te krijgen heb je de volgende stappen te zetten:

Stap 1:
Stel het niveau van de huidige creatieve cultuur vast.

Stap 2:
Verzorg trainingen voor het personeel over creatieve denkvaardigheden.

Stap 3:
Stel tijd beschikbaar om deze creatieve vaardigheden te oefenen.

Stap 4:
Moedig coaching, begeleiding en voorbeeldgedrag aan bij creatieve leiders.

Stap 5:
Herken en beloon creatief gedrag – zoals leren van fouten en het uitdagen van aannames.

Het is glashelder: naast de voordelen van ontwikkeling en innovatie in jouw organisatie, is creativiteit enorm gunstig voor de mensen die binnen die organisatie werken. Mensen zeggen dat creativiteit op het werk een positieve invloed heeft op:

> Motivatie: 97%
> Betrokkenheid: 91%
> Productiviteit: 89%
> Geluk: 88%
> Werk/privé balans: 64%

Je doet jezelf, jouw organisatie en alle medewerkers tekort als je geen gebruik maakt van ieders creatieve (denk)kracht. Wat heb jij nodig om leiding te geven aan duurzame groei en ontwikkeling door ruimte te geven aan creativiteit?

© Erna Reiken

PS: ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en commentaar. Zet het vooral in de comments hieronder of natuurlijk op Facebook.

Ontdek wat jouw eerste stap is om in actie te komen en meld je hier aan voor een strategiesessie. Meer weten? Mail me via erna@yondering.nl of bel 0624 978 220.

Gratis dit e-book downloaden en regelmatig geïnspireerd worden met artikelen over flexibel, creatief en innovatief handelen? Vul het formulier hieronder in! Je kunt je altijd eenvoudig weer afmelden.

Download 
gratis het e-book "In 5 Stappen Naar Jullie Beste Onderwijs"
dit veld niet invullen s.v.p.
>> Bekijk HIER de laatste blogERNA REIKEN
0624 978 220

erna@yondering.nl
Postadres:
Polderdijk 4
6914 KJ HERWEN


Regelmatig door Yondering geïnspireerd worden voor jullie beste onderwijs? Vul hier je naam en e-mailadres in.

Naam:

E-mail:

© Yondering | disclaimer | algemene voorwaarden | KvK 60155981 | vormgeving © Ontwerpstation