Blog - Yondering

Herken je dat? Soms heb ik van die periodes dat er niets uit m’n handen komt. Dat bij alles wat ik wil proberen er meteen een stem is die roept: “Lukt toch niet,” “Daar zit niemand op te wachten,” of “Dat levert toch niets op.” Je hebt goede voornemens, mooie plannen die je wil waarmaken, maar je blijkt je eigen grootste vijand. Je wil het liefst in je comfortzone blijven. En soms is dat even nodig.

Maar dan voel ik na een tijdje steeds meer frustratie. Want in mijn comfortzone blijven betekent rust en veiligheid, maar het voelt op een gegeven moment ook alsof ik in een uitgesleten spoor rondjes rijd op een rotonde die ik ondertussen wel ken. Iets in mij verlangt naar nieuwsgierig zijn, uitproberen en spelen, maar alle gedachtes in mijn hoofd houden me tegen om een afslag te nemen. Want wat als het mislukt?!

Het is niet de eerste keer dat dit me overkomt, en gelukkig heb ik een lijstje van stappen om mijn creatieve hersencel weer actief te krijgen en in de doe-modus terecht te komen. Een van de meest waardevolle inzichten daarbij is voor mij: het gaat om het proces, en niet om het resultaat. Als je iets nieuws of anders wil doen, dan is het belangrijkste dat je iets dóet, en niet of het meteen het gewenste resultaat heeft.

Daarom zit ik nu te genieten van een hete kop geweldig lekkere chocolademelk. Ik heb iets gedaan wat ik enorm spannend vond (daarover later meer) en wat niet meteen het resultaat gaf waarop ik hoopte. Maar ik heb het toch maar gedáán en daarmee mijn comfortzone opgerekt. En dat mag gevierd worden.

Wat zou jij in de school of klas anders willen aanpakken, maar stel je uit omdat je niet zeker weet of het wel werkt, of bang bent voor wat anderen - je collega’s, de leerlingen - ervan zullen vinden? Of wil je graag dingen anders aanpakken, maar heb je nog geen idee hoe?

In mijn boek “Hoe komen we van deze rotonde?” help ik je, samen met mijn co-auteur Sigrid Loenen, stap voor stap hoe je met creatief en probleemoplossend denken in beweging blijft en succesvol in de school blijft ontwikkelen. Als alles goed gaat komt het op 5 december uit en je kunt het HIER alvast bestellen.

Meteen praktisch aan de slag? Kom op 27 januari 2017 naar mijn workshop “Van Onrust Naar Ruimte” en ontvang het boek (ter waarde van €32,50) GRATIS. Je gaat dan niet alleen met het boek, maar ook met een super concreet actieplan naar huis. HIER lees je meer over de workshop en kun je je aanmelden.

Wat ga jij binnenkort vieren? Doe het gewoon. Want het kan niet fout gaan, hooguit anders dan verwacht.

© Erna Reiken

PS: ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en commentaar. Zet het vooral in de comments hieronder of natuurlijk op Facebook.

Gratis dit e-book downloaden en regelmatig geïnspireerd worden met artikelen over flexibel, creatief en innovatief handelen? Vul het formulier hieronder in! Je kunt je altijd eenvoudig weer afmelden.

Download 
gratis het e-book "In 5 Stappen Naar Jullie Beste Onderwijs"
dit veld niet invullen s.v.p.
>> Bekijk HIER de laatste blogERNA REIKEN
0624 978 220

erna@yondering.nl
Postadres:
Polderdijk 4
6914 KJ HERWEN


Regelmatig door Yondering geïnspireerd worden voor jullie beste onderwijs? Vul hier je naam en e-mailadres in.

Naam:

E-mail:

© Yondering | disclaimer | algemene voorwaarden | KvK 60155981 | vormgeving © Ontwerpstation